Login to your account

Username *
Password *

MISSÄS PILVESSÄ NYT OLLAAN? LUUPISSA MICROSOFT AZURE STACK

Julkisten pilvipalveluiden kehitys on viime vuosien aikana ollut hurjaa. Jos pitäisi vuoden tauon eri julkipilvitoimittajien portaalien seurannassa, miettisi varmaan vuoden päästä, että onko tämä lainkaan sama paikka; niin paljon ja niin suuria muutoksia niissä tapahtuu. Yhä kiihkeämpi kehityksen rytmi liiketoiminnoissa – digitalisaatio – vaatii liiketoimintamallien muuttuessa sähäkkää uuden kehittämistä ja uusien ICT-tarpeiden nopeita muutoksia.

Pilvipalvelut ovat periaatteessa yksinkertaisia hallinnoida. Haaste saattaa olla se, että asioita ei päästä rakentamaan puhtaalta pöydältä vaan joudutaan huomioimaan ja muokkaamaan vanhoja olemassa olevia järjestelmiä. Vaikka julkinen pilvi kiinnostaa, monella on silti halua säilyttää tiettyjä avainkomponentteja paikallisena. Saattaa olla, että organisaation liiketoimintakriittisyys, tietoturvallisuusnormit tai toimintamalli estävät datan ja sovellusten viemisen julkiseen pilveen. Voi olla, että sovellusten käytettävyys ei ole tavoitetasolla, kun julkisen pilven latenssit pitenevät paikalliseen konesaliin verrattuna. Jos tavoite on kuitenkin pyrkiä rakentamaan myös pilviyhteensopivuutta esimerkiksi Microsoft Azurea ajatellen, yksi mahdollisuus on Microsoft Azure Stackin hyödyntäminen.

MIKÄ ON MICROSOFT AZURE STACK?

Azure Stack on hybridipilviympäristö; kuin julkinen Azure tuotuna paikalliseen konesaliin, jossa kaikkia ympäristön tarjoamia palveluita voidaan ajaa paikallisesti, lokaalien palveluiden suorituskyvyllä ja tarvittaessa jopa ilman yhteyttä ulkomaailmaan. Data sijaitsee paikallisesti ja kaikki työkuormat ovat paikallisessa hallinnassa. Azure Stack on integroitu kokonaisuus, sisältäen räätälöidyn Azure-sovellusympäristön ja laitteiston valikoiduilta kumppaneilta.

Siinä missä julkinen Azure tarjoaa käytännössä rajattomasti skaalautuvan julkisen pilvialustan globaalilla peittävyydellä, Azure Stackin tarkoitus on tuoda samat mahdollisuudet pienemmässä mittakaavassa paikalliseen konesaliin: IaaS-, PaaS- ja SaaS-kyvykkyydet, samat liittymät sovelluksiin ja palveluihin, samat kehittäjän työkalut ja ominaisuudet, sama toiminnallisuus. Azure Stack voi skaalautua joko paikallisesti, käytettävissä olevan kapasiteetin puitteissa tai sitten julkiseen Azureen. Kehittäjien näkökulmasta Azure Stack tarjoaa mahdollisuudet rakentaa pilvinatiiveja sovelluksia, joita on mahdollista ajaa joko paikallisessa konesalissa, julkisessa pilvessä tai hybridissä. Äärimmäistä latenssia ja suorituskykyä vaativat prosessit voidaan tuoda lähelle tietokantaa ja käyttäjiä, suurta skaalautuvuutta ja globaalia peittoa vaativat työkuormat voidaan tehokkaimmin toteuttaa julkipilven puolella. Azuren sovelluskauppa, Marketplace on samalla tavoin käytettävissä ja kehittäjän näkökulmasta Azure Stack -ympäristöön tehty kehitystyö voidaan sen kautta hyödyntää myös julkisen Azuren puolella.

Azure Stack on kokonaisuus, jonka yhteyteen tulemme Teliana tuomaan eritasoisia palveluita asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Kertaluonteisten palveluiden lisäksi kuukausihintaiset jatkuvien palveluiden kokonaisuudet helpottavat yritysten arkea ja vähentävät tarvetta investoida oman osaamisen ylläpitoon. Myös itsepalvelupohjainen malli Azure Stack -käyttöön on mahdollinen. Tällöin palveluiden laskutus pohjautuu vahvasti julkipilvityyppiseen "pay as you go" -malliin, jossa maksetaan toteutuneen käytön perusteella.

Monilla organisaatioilla on lakiin tai omaan strategiaan liittyviä normeja, jotka estävät tiettyjen työkuormien siirtämisen pilveen tai maan rajojen ulkopuolelle. Erilaisia käyttötapauksia on monia. Azure Stackin avulla yritys saa hallitumman ympäristön, jopa dedikoituun Azure Stack -ympäristöön saakka.

Teemme paljon kehitystyötä omien konesalipalveluidemme ja julkipilven hallinnan ja automaation kehittämisessä. Jos Microsoft Azure Stack tai uudet palvelumme kiinnostavat, ja haluat kuulla niistä lisää Telian palveluna, ota rohkeasti yhteyttä! 

 

Pekka Järvinen
Business Director, Cloud & Datacenter, Telia Cygate Oy

Pekalla on yli 20 vuoden kokemus tietotekniikka-alalta asiakkaan, yrittäjän, projektitoimittajan ja usean ulkoistuspalvelutoimittajan näkökulmasta. Pekka on innostunut digitalisaation kautta saatavan kilpailuedun rakentamisesta palveluautomaatiota laajentamalla.

 

Telia on Microsoft Azure Stack Early Adopter -ohjelmassa mukana oleva palveluntarjoaja ja tytäryhtiö Telia Cygatella on vastuullaan tekninen implementointi ja palvelullistaminen.

Kysy lisätietoja

Suunnitellaan yhdessä sopiva ratkaisu tarpeisiisi.

OTA YHTEYTTÄ

 

 

SOITA MEILLE

Vaihteemme vastaa ma-pe klo 8-16

+358 20 401 

Puhelun hinta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. Ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

LÄHETÄ VIESTI

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Täytä tietosi ja otamme sinuun yhteyttä!

LAITA MEILI

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Laita meille meiliä ja palaamme asiaan!