Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Blogit

Takaisin

IT-maailma menee kohti hybridipilveä – nyt entistä helpommin

Tämän syksyn VMworldissa Barcelonassa kuumin keskustelun aihe oli VMwaren ja Amazon Web Servicesin julkistama strateginen kumppanuus. Yhteistyössä yksityisen pilven kiistaton markkinajohtaja VMware ja julkisen pilven edelläkävijä AWS yhdistävät voimansa ja mahdollistavat yhteisten hybridipilvipalvelujen rakentamisen ja tuottamisen erittäin helpolla tavalla. Useimpien analyytikkojen ennusteissa hybridipilven ratkaisut tulevat yleistymään nopeammin kuin julkisen pilven palvelut. Hybridipilven yhteistyö tuo etuja molemmille yhtiöille: VMwarelle uskottavan julkisen pilven tarjoaman ja AWS:lle tavan tuottaa yksityisen pilven / hybridipilven palvelut. Kilpailijoista Microsoftin, IBM:n ja Oraclen tarjoamasta löytyvät yksityisen ja julkisen pilven ratkaisut.

Asiakkaiden vSphere-pohjaisia yksityisiä pilviä voidaan jatkossa laajentaa AWS:n julkisen pilven kapasiteettipalveluun. Asiakkaalle rakennetaan AWS:n bare-metal-palvelinten päälle oma vCenter-ympäristö ja virtuaalinen data center. AWS:n VMware-kapasiteetti yhdistetään asiakkaan omaan vSphere-klusteriin. Tietoverkkoklusterien väliin tehdään NSX verkon virtualisointiteknologialla ja tallennuskapasiteetti tarjotaan vSAN-teknologialla. Kun nuo teknologiat ovat käytössä sekä asiakkaan omassa klusterissa että AWS:n klusterissa työkuormien siirrot molempiin suuntiin, verkkomääritykset ja palvelinten provisioinnit onnistuvat todella suoraviivaisesti. Asiakkaille tutulla vCenter-hallintaohjelmistolla hallitaan hybridikokonaisuutta.

Hybridiratkaisun virallinen nimi on ”VMware Cloud on AWS” ja se on tällä hetkellä Technology Preview -vaiheessa. Beta-ohjelma alkaa vuodenvaihteessa ja julkinen saatavuus palvelulle on kesällä 2017. VMware Cloud on AWS -palvelu myydään VMwaren jakelukanavien kautta. VMware Cloud on AWS -palvelu optimoidaan toimimaan seuraavan sukupolven bare-metal AWS -infrastruktuurin päälle. VMware ja AWS tarjoavat yhdessä palvelulle integroidun tuen.

Palveluntarjoajan kannalta VMwaren ja AWS:n yhteistyö antaa mahdollisuuden laajentaa omaa palveluportfoliota julkiseen pilveen. Samat hallinta- ja valvontapalvelut voidaan helposti ulottaa AWS:n VMware-ympäristöön. Yhteistyö tuo AWS:n monipuoliset PaaS-palvelut välitettäviksi palveluntarjoajan VMware-asiakkaille. Esimerkkeinä näistä PaaS-palveluista ovat vaikkapa valmiit DevOps-ympäristöt sovelluskehittäjille, konttiteknologiat, IoT-alustat, tietokantapalvelut ja analytiikkapalvelut. Palveluntarjoajana voimme laajentaa sekä omaa palveluportfoliotamme että tarjota asiakkaidemme käyttöön rajattoman skaalautuvuuden – nopeasti ja joustavasti. Lisäksi kansainvälisille asiakkaille voi nyt tarjota IT-infrapalvelut hybridiratkaisua hyödyntämällä mahdollisimman läheltä käyttäjiä – helposti ja kaikille tutuilla työkaluilla.

Asiakkaat hyötyvät tulevasta yhteistyöstä monella tapaa:

  • Paras hybriditoiminnallisuus: VMwaren yritystason suorituskyky, luotettavuus, saatavuus, käytettävyys ja tietoturva AWS:n johtavaan julkiseen pilveen optimoituna.
  • Yhtenäinen hallinta ja tutut työkalut: sama vCenter ja samat rajapinnat yksityisessä pilvessä ja AWS:n julkisessa pilvessä. Yksi näkymä ja hallinta kaikkiin resursseihin.
  • Yksi tukipiste: kaikki ohjelmistot VMwaren tukemia ja sertifioimia.
  • Saumaton integrointi AWS:n palveluihin: virtuaalipalvelimet voivat hyödyntää kaikkia AWS:n pilvipohjaisia palveluita kuten tallennuskapasiteettia, tietokantoja, analytiikkapalveluita.
  • Työkuormien siirrettävyys: virtuaalipalvelimet täysin yhteensopivia ja työkuormat siirrettävissä oman data centerin ja AWS:n välillä ilman mitään konversioita tai muutoksia.  Voit käyttää julkista pilveä disaster recovery -ympäristönä, hyödyntää julkista pilveä ylivuotokapasiteettina tai vaikka siirtää koko konesalin julkiseen pilveen – kaikki sovellukset toimivat muuttumattomina.
  • Elastisuus ja kustannussäästöt: voit skaalata käytössä olevaa kapasiteettia tarpeen mukaan ylöspäin ja alaspäin. Maksat kapasiteetista toteutuneen käytön mukaan.

Osaavalle ja ketterälle palveluntarjoajalle VMwaren ja AWS:n yhteistyö luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Palveluntarjoajan asiakkaalle VMware Cloud on AWS tuo merkittävän lisäturvan – meidän on palveluntarjoajana kyettävä automaatiota lisäämällä, julkipilven palveluja yhdistämällä ja omia ympäristöjä optimoimalla vastaamaan julkisen pilven kapasiteetin hintatasoon. Palveluntarjoajan on pystyttävä tuottamaan palveluillaan mitattavaa lisäarvoa. Muussa tapauksessa asiakas äänestää rahoillaan ja vaihtaa tarjoajaa. VMwaren hybridiratkaisu tekee tuosta vaihtamisesta todella nopeaa ja helppoa.


Tero Vainio
Commercial Business Manager, Cygate Oy

Kirjoittaja työskentelee Cygatella Commercial Business Managerina Cloud & Data Center -liiketoimintayksikössä ja on aktiivisesti mukana asiakkaalle toteutettavissa projekteissa, oli sitten kyseessä asiakkaan omaan konesaliin, julkiseen tai hybridipilveen tehtävä toteutus.