Login to your account

Username *
Password *

Istekki

Verkossa liikkuu elintärkeä tieto.

  • Verkkopalvelut

    Rakennamme kattavat verkkoratkaisut tarpeittesi mukaan – tietoturvallisesti, modernisti ja hallitusti.

    Lue lisää

Verkon automaatiolla turvallisuutta lähiverkkoon

Lähiverkko on nykypäivänä välttämätön niin yrityksissä kuin julkisyhteisöissäkin.
Terveydenhuollon tärkeissä toiminnoissa korostuu verkon ehdoton toimintavarmuus. Kun verkossa liikkuu luottamuksellista ja kirjaimellisesti elintärkeää tietoa, vakauden ja korkean tietoturvan tulee olla itsestäänselvyys, ei asia, jota pohditaan vasta, kun ilmenee ongelmia.

Lähiverkot ovat juuri nyt tärkeä kasvuala. Esimerkiksi terveydenhuollon kehittyvät teknologiat vaativat tietoverkoilta yhä enemmän. Normaalien kutsu-, vuoro-, paikannus- ja hälytysjärjestelmien lisäksi verkossa liikkuvat jo magneettikuvat, laboratorio- ja potilastiedot, lääkemääräykset ja -ohjeet, eikä kaukana ole sekään päivä, kun vaativan leikkauksen tekee robotti, jota ohjaa huippukirurgi maan tai maapallon toiselta laidalta. Istekki Oy:n suomalaisittain ainutlaatuinen kokemus elintärkeistä terveydenhuollon järjestelmistä takaa selkeitä etuja myös muille asiakkaille.

Terveydenhuollon ICT-palveluihin erikoistunut Istekki tunnetaan kriittisten järjestelmien sekä näiden toimintojen automatisoinnin erikoisosaajana. Yhteistyötä on tehty lukuisissa eri projekteissa Telia Cygaten ja Juniper Networksin kanssa. Telia Cygate tunnetaan monipuolisista ICT-ratkaisuistaan ja kokonaisuuden täydentää Juniper Networksin pitkä kokemus konesaleista, reitittimistä, ohjelmistoista sekä korkean tietoturvan ylläpitämisestä.
 
"Meidän näkökulmastamme Juniper Networks on edelläkävijä, varsinkin MPLS-puolella", kertoo Aripekka Matikainen, Istekki Oy:n tietoliikennepalveluiden ryhmäpäällikkö.
 
"Tuotekehitys on nopeaa ja jatkuvaa. Juniper Networks käyttää tuotteissaan standardeja protokollia, joten niiden yhdistettävyys eri järjestelmiin on erinomainen ja päivitykset voi tehdä laite tai vaikkapa linjakortti kerrallaan. Näin esimerkiksi nopeuksia voidaan helposti kasvattaa hyvin pienillä toimilla ja todella kustannustehokkaasti." 

Monille käyttäjille lähiverkko merkitsee vain sähköpostia, internetiä ja kenties oman yrityksen sisäisiä yhteyksiä ja tiedotteita. Nykyaikainen verkko on kuitenkin paljon enemmän: se on parhaimmillaan täydellinen palvelualusta, jolla ohjataan lähes kaikkia yhteisön toimintoja.
 
"Yksi merkittävä asiakkaamme saattaa aivan pian olla Suomen ensimmäinen paperiton sairaala", Matikainen vihjaa.
 
Aripekka Matikainen näkee monia hyötyjä verkon automaatiossa:

"Esimerkiksi sairaaloiden ja terveysasemien älylääkekaapit parantavat potilasturvallisuutta ja tuovat samalla selkeitä säästöjä lääkehuollon eri vaiheisiin esimerkiksi vähentyneen hävikin kautta. Omaa verkkoratkaisua on helppo ylläpitää ja kontrolloida. Lisäksi asiakas vapautuu riippuvaisuudesta kerran valittuun operaattoriin. Asiakkaan sijoituksella on myös pitkä elinkaari: tarvittaessa verkko vastaa muuttuviin haasteisiin vain joitakin komponentteja vaihtamalla."


VERKON AUTOMAATIO SÄÄSTI 2000 TYÖTUNTIA

Automaatio vähentää rutiinityötä sekä inhimillisiä virheitä ja tätä kautta lisää tietoturvaa ja luotettavuutta. Kun toistuvan ihmistyön määrää voidaan vähentää, henkilöstön resursseja vapautuu tuottavampaan työhön, jonka kautta asiakkaalle kertyy merkittäviä säästöjä.
 
"Automatisoinnin ansiosta säästimme asiakkailtamme viime vuonna peräti 2000 työtuntia. Muutos on ollut valtava, nyt neljän henkilön päivittäisen työmäärän pystyy tekemään yksi henkilö", Matikainen kertoo.
 
"Tietysti liian pitkälle vietynä esimerkiksi automaattinen verkon konfiguraatio saattaisi tuoda riskejä, mutta se ei kuitenkaan ole mitenkään ajankohtaista ainakaan lähitulevaisuudessa."
 
Käytännön tason työn automatisoinnista toimii erinomaisena esimerkkinä Istekin aloitteesta tehty muutos Juniper Networksin pakkauksiin: kaikista kytkinten pakkauksista löytyy nyt QR-koodi, joka kertoo pakkausta avaamatta, mikä laite on, ja mihin se on menossa. Kaikki tarvittava tieto sarjanumerosta käyttökohteeseen tallentuu automaattisesti Istekin järjestelmään.
 

ENTÄ MILLAISENA MATIKAINEN NÄKEE VERKKOJEN TULEVAISUUDEN?

"Tulossa oleva sote- ja maakuntauudistus on myös Istekille merkittävä rajapyykki, sillä Istekin palveluiden integrointiosaamista tarvitaan yhä enenevässä määrin sekä maakunnissa että kunnissa. Tarkoituksemme onkin laajentua uusille alueille", Aripekka Matikainen paljastaa.
 
"Yhdistämmme parhaat osaajat kansallisesti linjattujen kehityshankkeiden toteutukseen ja tarjoamme käytännössä luotettavuutensa osoittaneet ratkaisut. Palvelujen keskittäminen, automatisointi ja kansalaisten osallistaminen ovat keskeisiä digitalisaation kasvualueita, joiden avulla julkinen sektori parantaa palvelujensa saatavuutta ja tuottavuutta. Tähän kehitykseen Istekillä on arvokas panos annettavanaan."
 
 
Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
 
ISTEKKI OY on julkisomisteinen terveydenhuollon ja kuntien toimintaa palveleva informaatioteknologian ja lääketieteellisen tekniikan asiantuntijaorganisaatio, jonka omistajia ovat julkisen sektorin toimijat. Kansallisesti ainutlaatuiseksi yhtiön tekee keskeisten kuntapalvelujen tuntemus sekä kattava julkisen terveydenhuollon ICT-ratkaisujen osaaminen yhdistettynä lääketieteellisen tekniikan asiantuntijuuteen. www.istekki.fi
 
JUNIPER NETWORKS tarjoaa innovatiivisia tietoliikenne- ja tietoturvaratkaisuja konesaleihin, toimistoverkkoihin sekä palveluntarjoajien käyttöön. Maailman arvostetuimmat referenssiorganisaatiot arvostavat aidosti yhtiön käyttöjärjestelmän, Junos OS:n, tuomia käyttökustannussäästöjä. Viisi merkittävintä sosiaalisen median tarjoajaa käyttää Juniper Networksin ratkaisuja. www.juniperyhteiso.net www.juniper.net
 

 

Lue lisää:

Juniper Networks istuu järjestelmään kuin järjestelmään

 

 

SOITA MEILLE

Vaihteemme vastaa ma-pe klo 8-16

+358 20 401 

Puhelun hinta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. Ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

LÄHETÄ VIESTI

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Täytä tietosi ja otamme sinuun yhteyttä!

LAITA MEILI

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Laita meille meiliä ja palaamme asiaan!