Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Web-sisällön esitys

Case: Lemminkäinen

MISSION POSSIBLE - Tietoliikenneyhteydet rakennustyömaalle nopeasti ja vaivattomasti.

Totta vai tarua? Tietoliikenneyhteyksien pystyttäminen rakennusfirman tilapäiselle työmaatoimistolle on nopeaa ja vaivatonta. Riittävällä tietoliikennekapasiteetilla varustetut langattomat sisä- ja vierailijaverkot ovat yhtä joutuin pystyssä kuin työmaakin.

Väite osoittautui todeksi, kun rakennuskonserni Lemminkäinen tilasi työmailleen ja toimitilojensa liikkuville työntekijöille Aruba Remote Access Point -teknologiaa hyödyntävät tietoliikenneyhteydet. Ratkaisun tuotti Telia Cygate Oy, jonka tarjoamassa on vahvaa langattomien lähiverkkojen, yritysverkkojen ja verkkojen tietoturvan osaamista.

Remote Access Point -palvelukonsepti tilapäiselle toimistolle

Telia Cygaten tuottama Remote Access Point -ratkaisu mahdollistaa nopeasti käyttöönotettavat ja tietoturvalliset tietoliikenneyhteydet kaikille yrityksille, joiden työntekijät liikkuvat paljon tai työskentelevät projektiluonteisesti tilapäisissä paikoissa.

Lemminkäisen tapauksessa ratkaisu oli vastaus rakennustyömailla vastaan tuleviin haasteisiin: tietoliikenneyhteyksien nopeaan pystytykseen ja purkuun.

– Työmaatoimisto on tilapäisyydestään huolimatta toimisto siinä missä muutkin. Työmaalla tarvitaan normaalit sisäverkon palvelut mukaan luettuina verkkotulostimet. Aliurakoitsijamme puolestaan tarvitsevat internet-yhteyden vastaaviin omiin tarpeisiinsa. Työmaatoimisto on myös siinä mielessä rinnastettavissa muihin toimipisteisiin, ettei tietoliikennekaistaa ole koskaan liikaa, kertoo Lemminkäisen CIO Tapio Vähämäki.

Vähämäen mukaan kaikki edellä mainittu tarvitaan heti, kun urakkasopimus on allekirjoitettu ja työmaa aloittaa toimintansa. Vastaavasti koko paketti pitää pystyä purkamaan helposti työmaan valmistuessa ja on oltava siirrettävissä sellaisenaan toiseen kohteeseen.

Vähän kaapelia, ennustettava hinta

Telia Cygaten Business Manager Tero Piuva lupaa, että yhteydet ovat käytössä heti työmaan tai vastaavan tilapäisen toimiston aloittaessa toimintansa. Telia Cygate toimittaa kaiken tarvittavan laitteiston palveluna, jolla on kiinteä kuukausihinta.

– Remote Access Point toimii niin, että rakennamme langattoman verkon kontrollerin asiakkaan konesaliin tai vaihtoehtoisesti omaamme. Seuraavassa vaiheessa tukiasemat asennetaan työmaakoppiin. Alkuun Internet-yhteytenä käytetään mobiiliverkon 3G/4G-yhteyttä, jonka yli tukiasemat rakentavat yhteyden kontrollerille ja yrityksen sisäverkkoon. Tarvittaessa operaattorin paikalle toimittama kuitu korvaa myöhemmin mobiiliverkon internet-yhteyden, Piuva kuvailee.

Ratkaisun myötä kaapeloinnin määrä minimoituu ja tietoliikenne kulkee sinnekin minne operaattori ei välttämättä pysty toimittamaan kuitua. WLAN-tukiasemat voidaan kytkeä minkä tahansa operaattorin liittymään niin koti- kuin ulkomaillakin ja yhteys rakentuu aina kontrollerille.

– Remote Access Point -ratkaisun ansiosta työmaillamme saadaan palvelut käyttöön heti, vaikka kiinteän yhteyden saaminen operaattorilta ottaisikin aikaa. Tärkeää on myös se, ettei työmaille tarvitse asentaa kiinteitä sisäisiä yhteyksiä, joiden tekeminen on työlästä ja jotka työmaaolosuhteissa ovat varsin helposti vikaantuvia, Vähämäki kertoo.

Entä laitteet, jotka eivät tue langatonta verkkoa?

– Ne voidaan kytkeä langalla tukiasemien perään. Ratkaisuun voidaan myös integroida kamerat ja kulunvalvonta ihan vain pari esimerkkiä heittääkseni, Piuva sanoo ja kannustaa kiinnostuneita ottamaan yhteyttä.

Tarve: Tietoliikenneyhteydet rakennustyömaille, jotka ovat luonteeltaan tilapäisiä ja edellyttävät nopeasti rakennettavia ja purettavia verkkoja. Sijainti usein syrjässä kuituyhteyksien ulottumattomissa, riippuvuus operaattoreiden 3G/4G-peitosta. Tietohallinnon päätä kivistää: miten rakennetaan yhteys sisäverkkoon edullisesti ja haaskaamatta kapasiteettia, miten ratkaista palomuuri?

Ratkaisu: Aruba Networksin Remote Access Point, kaikki tarvittava laitteisto palveluna ja valmiiksi asennettuna. Mahdollistaa langattoman lähiverkon sisä- ja ulkotiloihin, vierailijaverkon, verkon yli suojatun yhteyden yrityksen sisäverkkoon, suoran putken internetiin ja tarvittavan verkkoyhteyden kaikille sidosryhmille. Lisäksi VLANit muille verkkopalveluille, kuten video ja voice.

Lisätietoja: sales@teliacygate.fi

 

Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa toimivia, turvallisia ja terveellisiä olosuhteita asumiseen, työntekoon ja liikkumiseen. Markkina-alueemme on Pohjois-Eurooppa, ja palveluksessamme on noin 6 000 ammattilaista. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli noin 2,0 miljardia euroa. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.lemminkainen.fi