Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Web-sisällön esitys

Case: Helsingin Energia

Telia Cygate toteutti Helsingin Energialle luotettavan runko- ja konesaliverkon.

Helsingin Energia on yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä, joka myy sähköenergiaa ja kattaa kaukolämpöverkolla suuren osan pääkaupungin lämmöntarpeesta. Yrityksen toimistoverkon tietoliikenneinfran uusiminen tuli ajankohtaiseksi, hankinta kilpailutettiin ja ratkaisun toimittajaksi valittiin Telia Cygate. Uusiminen päätettiin aloittaa runkoverkosta sen kriittisyyden takia, mutta ratkaisu määriteltiin siten, että sitä voidaan kehittää ja jatkossa helposti liittää uusia verkkoja, laitteita ja komponentteja.

Telia Cygate toimitti asiakkaalle uuden kahdennetun konesaliverkon, joka toteutettiin Ciscon Nexus kytkimillä. Uuden verkon runkokytkimet tulivat toimistoverkon reitityspisteeksi ja yliheitto tapahtui kahdessa vaiheessa marraskuussa 2012. Hankintaan kuului kuusi tietoliikennelaitetta (reitittimet ja kytkimet) komponentteineen, käyttöönottoprojekti sekä ylläpito laitteille.

- Investointi oli suuri suhteessa aiempiin Helsingin Energian yksittäisiin tietoliikenneprojekteihin, mutta verrattuna esimerkiksi Helsingin Energian voimalaitosprojektiin, kustannukset eivät olleet erityisen korkeat, kertoo tekninen arkkitehti Juha Talpila.

Kestävä ratkaisu pitkälle tulevaisuuteen

Ratkaisun tarkoituksena on varmistaa Helsingin Energian toimistoverkon toimivuus pitkälle tulevaisuuteen, jotta liiketoimintoja tukevat kriittiset sovellukset ovat luotettavasti käytettävissä. Erilaisten tietojärjestelmien kriittisyyden takia tietoliikenneinfrastruktuurin toimivuus on erittäin tärkeää. Uuden kytkinratkaisun lisäarvoksi voidaan katsoa aidon kahdennuksen tuoma toimintavarmuuden ja hallittavuuden parantuminen entiseen verrattuna.

Hyvä toimitusvarmuus, tasokas palvelu ja korkea laatu ovat Helsingin Energian toiminnan lähtökohtia. Ratkaisu mahdollistaa järjestelmien korkeamman käytettävyyden, joten pystymme tarjoamaan sisäisille asiakkaillemme laadukasta palvelua.

- Telia Cygaten valinnan ratkaisivat tarjotun ratkaisun tekniset ominaisuudet, elinkaarihinta ja toimittajan henkilöiden tekninen suorituskyky sekä ammatillinen pätevyys, sanoo Juha Talpila Helsingin Energiasta.

- Projekti meni hyvin ja olimme tyytyväisiä Telia Cygaten tapaan toimia, sanoo tietoliikennepäällikkö Olli Oravainen Helsingin Energiasta.

Telia Cygaten Key Account Manager Antti Rajala on iloinen, että Helsingin Energia ei etsinyt pelkästään halvinta, vaan nyt ja tulevaisuudessa parasta ja kestävintä ratkaisua.

- Uskon Telia Cygaten vahvojen päämiesten, oman asiantuntemuksen ja kokemuksen sekä kilpailukykyisen hintatason varmistaneen Telia Cygatelle voiton tässä julkisessa kilpailutuksessa. Meillä on vahva tarjoama, jolla pystymme vastaamaan haastaviinkin asiakastarpeisiin kokonaisedullisesti.

Luotettavuuden ja laadukkaan palvelun lisäksi ratkaisussa on pyritty varautumaan tulevaisuuden tarpeisiin, jotta ratkaisun elinkaari olisi mahdollisimman pitkä ja siten otettu huomioon Helsingin Energian kestävän kehityksen tavoitteet.

Tarve: Toimistoverkon tietoliikenneinfran uusiminen.

Ratkaisu: Uusi kahdennettu konesaliverkko, joka toteutettiin Ciscon Nexus kytkimillä. Yksi virtuaalinen Core kytkin, jotka toteutettiin Cisco Nexus 7000 sarjan laitteella. Tämän lisäksi toimitettiin konesalin keräilykytkimiksi Cisco Nexus 5500 sarjan laitteita. Kaikki toimitettujen Core-laitteiden väliset yhteydet toteutettiin 10G yhteyksillä.

Lisätietoja: sales@teliacygate.fi
 

Helsingin Energia on yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä, joka myy sähköenergiaa noin 400 000 asiakkaalle Suomessa ja kattaa kaukolämmöllä yli 90 % pääkaupungin lämmitystarpeesta. Se on saanut useita palkintoja mm. energiatehokkuudestaan ja innovaatioista, kuten konesalien lämmön talteenotosta ja hyötykäytöstä kaukolämpöverkossa.  Helsingin Energian tavoitteena on hiilineutraali tulevaisuus 2050.

www.helen.fi / blogi.helen.fi