Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Web-sisällön esitys

Case: Fintoto

Mikä yhdistää ravihevoset ja Telia Cygaten? Oikea vastaus on Toto-pelit, jotka pyörivät Telia Cygaten konesalissa.

Raviradoilla raveja seuraa vuosittain 730 000 katsojaa, ja se on Suomen toiseksi seuratuin urheilulaji katsojamäärillä mitattuna. Suomessa jännittävät Toto-pelit järjestää yksinoikeudella Fintoto Oy, joka tulouttaa pelivaihdosta syntyviä varoja hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen Suomessa.

Pelien häiriötön toiminta ja korkea suorituskyky ovat Fintotolle kriittisen tärkeitä. Vanhan järjestelmän kasvava kuormitus, uudet pelit ja halua luopua omasta konesalista johtivat siihen, että ravikansan pelaaminen radoilla, internetissä ja pelipisteissä pyörii nyt uusituilla alustoilla Telia Cygaten konesalissa.

Uudelleen ajattelu säästi kustannuksia

Fintoton ja Telia Cygaten yhteistyö alkoi, kun Telia Cygate voitti nettipelijärjestelmän kilpailutuksen vuonna 2011. Telia Cygaten hyvät referenssit ja erinomaiset asiakastyytyväisyysmittausten tulokset asettivat Fintoton ICT-johtaja Anna-Leena Ruuthin odotukset korkealle.

Halusimme keskittää oman väkemme resurssit lähelle varsinaista liiketoimintaamme – ei laiteratkaisuiden suunnitteluun tai ylläpitoon. Tarvitsimme joustavan partnerin, joka pystyy nopeisiin liikkeisiin auttaessaan meitä internetin maailmassa sekä yhteyksien toimivuuden että tietoturvan osalta, hän taustoittaa. 

Aluksi Telia Cygaten hoitoon siirtyivät Fintoton sähköisten kanavien laitteet ja alustat.

Rakensimme sähköisille kanaville uudet ympäristöt Telia Cygaten konesaliin, ja sen myötä järjestelmän suorituskyky parani olennaisesti. Tämä yhdistettynä tietokantalisenssien optimointiin toi asiakkaalle selkeitä kustannussäästöjä, kuvailee Telia Cygaten tekninen asiakkuuspäällikkö Eero Luostarinen.

Kesällä 2014 yhteistyö laajentui, kun myös keskustotojärjestelmän laitteet siirtyivät Telia Cygaten konesaliin. Jatkossa tarkoitus on siirtää vielä loputkin liitännäiskomponentit Telia Cygaten hoidettavaksi.

Telia Cygatelta bonuksena raviasiantuntemusta

Yhteistyön edetessä vastaan on tullut onnistumisten lisäksi haasteita, joiden ratkaisemissa osapuolten saumattomalla yhteistyöllä on ollut suuri merkitys.

Telia Cygate on osoittautunut osaavaksi ja luotettavaksi partneriksi, jolle olemme kyllin tärkeitä. Voimme edetä luottavaisin mielin, kun on tunne, että Telia Cygaten väki hoitaa meidän ympäristöämme kuin omaansa. Yhteyshenkilöt ovat pysyneet samoina myyntivaiheesta lähtien, joten olemme oppineet tuntemaan toisemme ja toimintatapamme, kiittelee Ruuth.

Ruuth puhuu Telia Cygaten toimintamallista, johon kuuluu teknisen asiakkuuspäällikön jatkuva rooli, eli projektin alkuun nimetyt henkilöt vetävät ja jatkavat asiakkuutta. Luostarisen tiimi on siis hoitanut Fintoton asiakkuutta myyntivaiheesta lähtien. Fintoto on ollut Luostariselle erityisen mieluinen asiakas siksikin, että hän on itse raviharrastaja ja tunsi entuudestaan yrityksen bisneksen.

Osaamisemme ja palveluportfoliomme ovat istuneet Fintoton tarpeisiin osuvasti. Meillä on parhaat mahdolliset edellytykset jatkaa ja kehittää yhteistyötä, kehuu Luostarinen.

Tarve: Korkeaa suorituskykyä, joka takaa nettipelien ja totojärjestelmän häiriöttömän toiminnan erityisesti myös pelien kiinnimenon aikaan.

Ratkaisu: Sähköisten kanavien laitteet ja alustat ja lopuksi myös keskustotojärjestelmän laitteet siirrettiin Telia Cygaten hoivaan. Ravikansan pelaaminen radoilla, internetissä ja pelipisteissä pyörii nyt uusituilla alustoilla Telia Cygaten konesalissa.

Lisätietoja: sales@teliacygate.fi

 

Fintotolle on annettu arpajaislaissa yksinoikeus Toto-pelien järjestämiseen Suomessa. Yrityksen erityistehtävänä on järjestää Toto-pelit vastuullisesti ja tehokkaasti sekä tulouttaa pelivaihdosta syntyviä varoja hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen Suomessa. Fintoto tukee hevostalouden monitahoista ekosysteemiä: hevosen hyvinvointia, hevosharrastajia sekä hevosista elantonsa saavia.