Login to your account

Username *
Password *

WI-FI-VASTAAVAN SEURAAVA INFOÄHKY

Vastaatko yrityksesi verkoista? Entäpä Wi-Fi:stä? Jos vastaus ensimmäiseen on “kyllä”, niin se on yleensä sitä myös toiseen.

Kun toimitusjohtajasi kertoi sinulle 15 vuotta sitten, että “tarvitsemme meille langattoman verkon”, sinusta tuli yhdessä yössä Ethernet-kytkinten lisäksi myös radiotekniikan expertti. Muutama kuukausi sitten yhtäkkiä kaikille piti tarjota hyvät verkot myös kotona. Jottei siinä olisi tarpeeksi muutosta, niin lisää lunta tupaan:

 

LANGATTOMAT JA LANGALLISET VERKOT OVAT SUUREMMASSA MUUTOKSESSA NYT KUIN KOSKAAN

Wi-Fi 6E on suurin hyppäys Wi-Fi:n laadussa yli kymmeneen vuoteen. Mutta sitten onkin aika myös siirtyä multi-gig-kytkimiin, ja ehkä reitittimetkin pitäisi uusia. Eikä Wi-Fi 6 (ilman E:tä) ole edes ollut ulkona kuin vuoden verran.

Wi-Fi:n siirtyminen kontrolleripohjaisesta micropalvelupohjaisiin pilviratkaisuihin on Suomessakin täydessä käynnissä.

802.15.4 -standardiin pohjautuvat laitteet kuten Zigbee / variantit tekevät myös tuloaan, erityisesti rakennusten automaatiojärjestelmissä ja valaistuksessa.

Bluetooth (ja Bluetooth Low Energy) hiipii useimpiin langattomiin laitteisiin. Bluetooth häiritsee Wi-Fi:ä ja toisinpäin. Sama Zigbeen kanssa. Ja nyt olisi hyvä aika opetella Bluetooth-protokollaakin jotta osaa ratkoa ongelmia. SigFox ja LoRa tarjoavat alhaista energiankulutusta ja hyvää kantamaa tiettyihin langattomiin IoT-sovelluksiin.

Aika harvalla on aikaa opetella kaikkia yksityiskohtia kaikista teknologioista.

 

LANGATTOMIEN VERKKOJEN INFOÄHKYÄ VOI ONNEKSI HALLITA HANKKIMALLA TIETOA TIIVISTETTYNÄ

Useat alan konferenssit, kuten WLAN Pros Conference antavat hyvän yleiskatsauksen viimeisiin trendeihin verkkoinsinööreille. CWNP-organisaatio on julkaissut uuden CWSA-kurssin joka summaroi olennaisen korkealla tasolla useista langattomista IoT-teknologioista. Myös Twitter on erinomainen kanava langattomien teknologioiden seuraamiseen. Kaikki kiinnostava meille langattomille nörteille on siellä ensin.

Juniper Networks järjesti keväällä 4-osaisen webinaarisarjan pohjoismaiselle yleisölle
Katso webinaarit tallenteina (rekisteröidy ensin). Webinaareissa käsitellään mm. Wi-Fin tulevaisuuden suuntaviivoja, hyvän Wi-Fin ominaisuuksia, ja Wi-Fin optimointia. Nordic Wi-Fi 2020 Virtual Tourin webinaariesiintyjät, kuten esimerkiksi Dean Bubley, Keith Parsons ja Peter MacKenzie, edustavat Wi-Fi-asiantuntijoiden huippua.

Webinaari 1 (29.4.): Where are Wi-Fi and 5G headed?
Webinaari 2 (6.5.): Remote Wi-Fi Troubleshooting
Webinaari 3 (13.5.): Better Design of Modern Wi-Fi Networks
Webinaari 4 (20.5.): Advanced Wi-Fi Services

 

 

Kirjoittaja:
Jussi Kiviniemi
Global Technologist
Mist, a Juniper Company

 

Juniper Mist on keinoälyä hyödyntävä WLAN -ratkaisu nykyaikaisen liiketoiminnan tarpeisiin. Mist WLAN:ssa yhdistyvät keinoäly (AI), koneoppiminen ja reaaliaikaisen kerätyn datan hyödyntäminen, jotka yhdessä optimoivat langattoman verkon käyttökokemuksen ja tarjoaa ennen näkemättömän näkyvyyden verkon laatuun.

 

 

Haluatko kuulla lisää Mist WLAN:sta, tai tarvitsetko apua verkkoyhteysasioissa? 

PYYDÄ YHTEYDENOTTOA

 

 

 Yhteistyössä:


   

 

 

 

SOITA MEILLE

Vaihteemme vastaa ma-pe klo 8-16

+358 20 401 

Puhelun hinta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. Ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

LÄHETÄ VIESTI

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Täytä tietosi ja otamme sinuun yhteyttä!

LAITA MEILI

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Laita meille meiliä ja palaamme asiaan!