Login to your account

Username *
Password *

SD-WAN – TUO TULEVAISUUDEN PELASTAJA, OSA 2

SaaS ja pilvipalvelut. Mobiliteetti, digitalisaatio ja palveluiden liikuteltavuus. Ne keskeisimmät kokonaisuudet, jotka toistuvat lähes poikkeuksetta keskusteluissa asiakkaidemme kanssa. Ja syystä. Erityisesti kansainvälisesti toimivien asiakkaiden huoli siitä, että perinteiset verkottamisratkaisut eivät vastaakaan muuttuviin tarpeisiin, nähdään todellisena ongelmana. Näin ollen on siis selvää, että meidän Telia Cygatella on vastattava näihin haasteisiin. Ciscon Meraki- ja Viptela-pohjaisilla SD-WAN-ratkaisuilla se on mahdollista.

Asiakkailta tulleiden palautteiden perusteella SD-WAN-toteutuksemme vastaavat juurikin niihin ongelmakohtiin, joita erilaisten pilottihankkeiden kautta on lähdetty ratkaisemaan. Toimitusnopeudesta, tietoturvasta ja maantieteellisestä saatavuudesta on tätä nykyä jo muodostunut vanhoja – tai ennemminkin perinteisiä – perusteluja SD-WAN-ratkaisulle. Nämä ovat kuitenkin osoittautuneet vain standardeiksi, joita vaaditaan oletuksena miltä tahansa palvelulta. Oli sitten kyseessä tietoverkko, tietoturva tai konesalipalvelut.

Suorat kustannussäästöt perinteiseen WAN-verkkoon verrattuna ovat perusteltuja, sillä juuri niinhän tätä niin kutsuttua seuraavan sukupolven ratkaisua hypetettiin vielä pari vuotta sitten. Tosiasiassa todellinen säästö muodostuu muutoshallinnan helppouden, vikatilanteiden minimoinnin sekä nopean ongelmista toipumisen kautta. Voimmekin kokemustemme perusteella siis todeta, että liiketoimintaan kohdistuvat negatiiviset vaikutukset vähenevät merkittävästi. Siis todellinen win-win-tilanne IT:n ja liiketoiminnan välillä asiakkaan kannalta.

Hallittavuuden parantuminen on se merkittävin hyöty, joka tekee SD-WAN-ratkaisusta harkinnan arvoisen vaihtoehdon myös kotimaassa. Suomessa olemme todellisia edelläkävijöitä niin 4G kuin myös jo 5G–teknologioissa. Edullisen ja toimintavarman kiinteän verkon sekä mobiilin yhdistelmä on usein hyvä ratkaisu, sillä kattaahan se valtaosan perustarpeet. Ylivertainen hallinta, automatisointi, optimointi ja ketteryys kuitenkin tekevät SD-WAN:sta harkinnan arvoisen vaihtoehdon myös kotimaan toimipisteisiin. Liikkuvat tai väliaikaiset toimipisteet, kuten työmaat, joihin kiinteän linjan vetäminen ei ole järkevää, ovat vahva ja järkevä alku. Turvatut ja toimivat yhteydet SaaS- ja IaaS-palveluihin ovat näissäkin ympäristöissä tänä päivänä perusvaatimuksia. Niitä, joista ei siis tingitä.

Telia Cygaten oma IT Operations Center (ITOC) valvoo ja hallinnoi asiakkaidemme SD-WAN-verkkoja Suomesta, globaalisti ja kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Suurin osa ratkaisuista rakennetaan Meraki-teknologialla, mutta vaativammissa ja monimutkaisempaa asiakaskohtaista muokkausta vaativissa ympäristöissä hyödynnämme Viptelaa. Myöskään näiden kahden yhdistelmät eivät ole poikkeus, sillä laajoissa kansainvälisissä kokonaisuuksissa kahden teknologian yhdistelmä on useissa tapauksissa juurikin se toimivin ja toivotuin ratkaisu. Asiakkaidemme tehtävä ei ole huolehtia ratkaisun toteutuksesta, sillä palveluiden hallinta on keskitettyä ja siten optimoitua. Uuden toimipisteen avaaminen hoidetaan yhdessä sovittujen määritysten mukaisesti aikataululla, joka vielä pari vuotta sitten näyttäytyi epärealistisena toteutuskeinona.

SD-WAN, kevyt tai täysimittainen ratkaisu, on siis todistetusti tutustumisen arvoinen palvelu. Markkinoiden paras osaaminen valitsemistamme teknologioista löytyy Telia Cygatelta. Speksataan yhdessä juuri Teille sopiva kokonaisuus!

Timo Kukkonen
Sales Director, Telia Cygate Oy
+358 40 765 7251
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

HALUATKO VARMISTAA ICT-PALVELUIDESI TIETOTURVAN? PYYDÄ ESITTELY!
 

Lue myös: SD-WAN – tuo tulevaisuuden pelastaja, osa 1

SOITA MEILLE

Vaihteemme vastaa ma-pe klo 8-16

+358 20 401 

Puhelun hinta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. Ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

LÄHETÄ VIESTI

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Täytä tietosi ja otamme sinuun yhteyttä!

LAITA MEILI

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Laita meille meiliä ja palaamme asiaan!