Login to your account

Username *
Password *

CLOUD BASED NETWORKING TAKLAA ICT-INFRAN HAASTEET

Aamujunassa matkalla töihin. Läppäri auki ja katsaus päivän ohjelmaan. Seuraavan budjettikauden kehityssuunitelmien viimeistelyä ja pari kumppanitapaamista. Hyvä fiilis, saadaan viimeinkin kehitettyä yrityksen ICT-palveluita suuntaan, jota liiketoiminta on toivonut jo jonkin aikaa. Pekka soittaa. En viitsi vastata. Liikaa kuulevia korvia ympärillä. Kuitenkin haluaa keskustella IT-budjeteista. Nyt soittaa Matti, mitähän sillä mielessä? Toivottavasti pääsee suunnittelupalaveriin. Vastaa kuitenkin verkkoinfrasta, ja palaverista ei tule mitään ilman WAN-eksperttiä. Vielä 10 minuuttia Pasilaan, soittelen takaisin kun pääsen junasta. Sitten alkaa tekstareiden tulva. Pääkonttorilta ei päästä käyttämään sähköpostia ja Skype on nurin. Tikettejä availtu kumppaneille, mutta vielä ei tiedetä missä vika on. Ehkä internet-muurissa on vikaa, tai sitten kyseessä on joku reititin- tai kytkinvika. Viime yönä ei pitänyt olla mitään suunniteltuja muutoksia, vai oliko? Täytynee perua aamun tapaamiset, tässä voi mennä tovi.

Fiktiivinen tilanne, mutta ei kuitenkaan kaukana siitä, mitä moni meistä ICT-infran pyörittämisen vastuussa olevista on joskus joutunut kokemaan. Monitoimittajaympäristön hallinta voi olla haastavaa. Tilannekuva kokonaisuudesta on usein sekava. WAN-yhteydet, tietoturva ja toimipisteverkot on kilpailutettu omina kokonaisuuksinaan, pahimmillaan osa palveluna ja osa itse investoimalla. Hyvien IT-hallintokäytäntöjen kautta päivittäinen operointi on saatu toimimaan ja palveluiden käyttäjät tyytyväisiksi. Toiminta edellyttää kuitenkin yritykseltä omaa osaavaa IT organisaatiota, joka suunnittelee, koordinoi ja hallinnoi osista koostuvaa kokonaisuutta. Yrityksen ICT-infrasta ei ole saatavilla yhtä kokonaiskuvaa ja infran käytettävyyden hallinta perustuu edelleen erilaisiin taakse katsoviin raportteihin, joita toimittajat lähettelevät sähköpostilla tai niitä haetaan erilaisista portaaleista. Muutosten hallinta edellyttää omia resursseja ja intensiivistä suunittelua. Siltikään ei voida aina varmistaa, ettei yksittäisellä muutoksella ole vaikutuksia koko infrastruktuurin toimintaan.

Pilvi ja software defined -teknologiat ovat tämän hetken kuumimpia trendejä, mutta onko uudesta teknologiasta apua edellä kuvattuihin IT-ongelmiin? Me Telia Cygatella lähdimme ratkomaan tunnistettuja haasteita ja toteutimme palvelun, jossa yrityksen koko ICT-infrastruktuuri on saatavilla yhdeltä kumppanilta kokonaispalveluna. Telia Cygate Cloud Based Networking on Ciscon Meraki -teknologiaan perustuva kokonaisuus, jossa me suunnittelemme ja tuotamme palveluna koko yrityksen ICT-infrastruktuurin vakioidun palvelutason mukaisesti. Palvelu kattaa joustavasti langattomat ja kytkipohjaiset lähiverkot, autentikointi ja auktorisointipalvelut, tietoturvan sekä verkottamisen SD-WAN teknologialla. Yli 400 Telia Cygaten ICT-asiantuntijaa ja koetellut ITIL:n parhaat käytännöt palvelutuotannossa ovat palvelun perusta. Palvelu skaalautuu yrityksen liiketoiminnan muutosten mukana, jolloin ennakoitavuus ja joustavuus paranevat.

Moderni Cisco Meraki -teknologia kattaa koko ICT-infran, jolloin yhdellä hallinta- ja valvontaympäristöllä saavutetaan reaaliaikainen näkymä niin lähiverkoista, verkkoyhteyksistä kuin tietoturvasta. Yhden valmistajan teknologia tuo merkittäviä ekosysteemihyötyjä laitteiden ja lisäpalveluden yhteensopivuuden kannalta. Palvelua valvotaan ja hallitaan Telia Cygaten 24/7 ITOC:n toimesta. Reaaliaikaisen valvonnan etuna on havaita poikkemat normaalitilanteesta ja mahdollistaa proaktiivinen toiminta jo ennen varsinaisen häiriön syntyä. ICT-infrastruktuurin kokonaishallinta mahdollistaa suurempien ja kompleksisten muutosten toteuttamisen kevyemmän hallintaprosessin keinoin, jolloin toiminta on tehokkaampaa, mutta muutoksista aiheutuneiden virheiden riski on hallinnassa. Cloud Based Networking -palvelun merkittävimmät hyödyt löytyvätkin liiketoiminnan jatkuvuuden maksimoinnista sekä suunittelemattomista katkoista syntyvien kustannusten minimoinnista.

ICT-infrastruktuurin hankkiminen modernina pilvipalveluna tuo monia etuja, joilla perinteiset sudenkuopat voidaan välttää. Ehkäpä tarinan alun kuvitellun IT-päällikön päivä olisi edennyt suunnitellusti hyvällä fiiliksellä, jos yritys olisi hankkinut ICT-infransa kokonaispalveluna Telia Cygatelta.

 

Toni Vartiainen
Director, MSP Offering, Telia Cygate Oy

Tonilla on yli 15 vuoden kokemus palveluiden tuotteistamisesta ja palveluiden elinkaaren hallinnasta. Tonin intohimona on liiketoiminnan jatkuvuuden varmistaminen tietoturvan ja palvelunhallinnan keinoin.

 

Lue lisää:

Cloud Based Networking – Turvaa liiketoimintasi jatkuvuus pilvestä hallitulla verkkoinfrastruktuurilla palveluna.

Haluatko varmistaa ICT-palveluidesi tietoturvan? Pyydä esittely.

 

SOITA MEILLE

Vaihteemme vastaa ma-pe klo 8-16

+358 20 401 

Puhelun hinta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. Ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

LÄHETÄ VIESTI

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Täytä tietosi ja otamme sinuun yhteyttä!

LAITA MEILI

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Laita meille meiliä ja palaamme asiaan!