Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Blogit

Takaisin

Tietoverkoista ja reikäjuustosta

Arvoisa lukija, onko työpaikkasi tietoverkko sinua kiinnostava aihe? Todennäköisesti ei, sillä jos et sattumalta ole yrityksen IT-osastolla ja vieläpä infra-tiimissä, uskallan veikata, ettet ole yritysverkkoja tullut paljon pohtineeksi.

Sen sijaan arvelen, että yrityksenne tietohallintoa pitää yöllä hereillä todennäköisemmin yrityksen oman verkon sijaan ehkäpä "digitalisaatio" tai vaikkapa "pilvipalvelut". Sekä digitalisaatio että pilvipalvelut asettavat kuitenkin yrityksen verkolle uudenlaisia ja nimenomaisia vaatimuksia, joten jatkossa ei olekaan enää "ihan sama" millainen verkko yrityksellä on.
 
Otetaanpa esimerkki laatikon ulkopuolelta ja ajatellaan reikäjuustoa. Siis sellaista oikein reikäistä juustotahkoa. Olkoon juusto tässä ajatusleikissä yrityksen verkko ja juuston reiät näitä uusia digitalisaation mukanaan tuomia IoT-laitteita tai niitä pilvipalveluita. Sitten tehdään pieni päättelyleikki. Koita pysyä mukana.
 
Fakta numero 1: Mitä enemmän meillä juustoa, sitä enemmän meillä on reikiä
Fakta numero 2: Mitä enemmän juustossa reikiä, sitä vähemmän meillä juustoa
Ja näistä mitä ilmeisin johtopäätös: Mitä enemmän meillä on juustoa, sitä vähemmän meillä on juustoa!
 
Verkkoihin sovellettuna tuota johtopäätöstä pitää korjata siten, että mitä reikäisempi juusto meillä on (eli runsaasti pilvipalveluita tai IoT-laitteita yrityksen verkossa), niin sitä tärkeämpi rooli juustolla on, että kokonaisuus pysyy koossa. Yrityksen oman verkon merkitys siis korostuu tilanteessa, jossa sen pitää kyetä palvelemaan uusia, aiemmasta poikkeavia tarpeita.
 
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä! Käydään läpi teidän verkon tilanne ja katsotaan miten "reikäinen” teidän ”juustonne" on ja millaiseen johtopäätökseen ajatusleikki teidän tapauksessa johtaa. Samalla voimme kertoa tarkemmin uusista tuulista verkkoihin liittyen. Juustojutut  lupaamme jättää tänne blogin puolelle!
 

Antti Rajala
Liiketoimintajajohtaja, Network & Security
antti.rajala@cygate.fi

Antti on ollut Cygaten palveluksessa vuodesta 2012 ja toimii tällä hetkellä Network ja Security -alueen liiketoimintajohtajana. Kokemusta on kertynyt myynnistä, lukuisista kehitysprojekteista sekä liiketoiminnan johtamisesta. Antti on innokas asiakkaiden edun puolestapuhuja ja intohimona onkin yhdistää teknologiaa ja palveluja siten, että lopputulos aidosti tuottaa arvoa asiakkaille.

Kalle Vuorimies
Business Manager, Network & Security
kalle.vuorimies@cygate.fi

Kirjoittaja on työskennellyt Cygatella vuodesta 1998 ja toimii tällä hetkellä Verkkopalvelut-liiketoimintayksikön Technical Business Managerina. Kallella on monipuolinen asiantuntemus tietoverkoista ja hän seuraa alan trendejä voidakseen ottaa testaukseen uusia teknologioita. Lisäksi Kalle on mukana valmistelemassa vaativia verkkoprojekteja asiakkaille.