Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Blogit

Takaisin

Cisco Live: Terveiset Berliinistä

406 257 powerpoint-slidea, 50 kilometriä kaapelia, 6882 kupillista kahvia...

Valtaviin mittoihin kasvanut Cisco Live -maailmankiertue pysähtyi helmikuussa Berliinissä tarjoten viiden päivän mittaisen viiden tähden tajunnan laajennuksen.

Tarjolla oli uutta teknologiaa, päräyttäviä luentoja, näyttelyitä ja 12 700 kävijän synnyttämää yleistä hulinaa. Kaikki säpinä liittyi Cisco Digital Network Architectureen (CDNA), joka oli itseoikeutetusti koko tapahtuman pääaihe. Voi pojat, kyllä riitti ihmeteltävää ja nähtävää.

Jaan nyt teille lukijoille muutaman oivalluksen ja tunnelmakuvan Berliinistä. Tämän jälkeen tiedätte, mistä tänä vuonna tullaan puhumaan.

1) CDNA on kuin jättimäinen sateenvarjo, joka todella tarvitsi ne neljä messuhallia paljastaakseen edes pintaraapaisun tarjoamistaan mahdollisuuksista. Vaikka teen tiivistä yhteistyötä ciscolaisten kanssa, en ollut aiemmin ymmärtänyt CDNA:n laajuutta. Tapahtumassa näin konkreettisesti, kuinka automaation kasvu ja antureiden yleistyminen tulevat muuttamaan meidän arkipäivää työssä ja kotona.

Mieleen jäi esimerkki laivamoottorista, jonka kyljessä on Ciscon reititin. Moottoriin sijoitetut anturit keräävät jatkuvasti tietoa, jota reititin analysoi esimerkiksi tilatakseen huollon oikeaan satamaan. Samaan syssyyn reititin pystyy optimoimaan polttoaineen käyttöä. Ja käristänee kipparin aamiaispekonit hukkalämmöllä.

2) Tietoturva ei ole ollutkaan äkillinen muoti-ilmiö, vaan on vakiinnuttanut itsensä klassikoksi. ICT on uinut itsensä kaikkialle, mikä tarkoittaa, että tietoturvaa tarvitaan kaikkialla. Esimerkiksi nykytekniikalla voimme autoon kytketyillä antureilla ja järjestelmillä kerätä sellaistakin informaatiota, jota emme halua ihan kaikkien ulottuville. Tietoturva liittyy kaikkien tekemiseen, vaikkei itse olisikaan tietoturvan kanssa suoraan tekemisissä. Oli yritys tai automaation taso mikä tahansa, hoitakaa herran tähden tietoturva kuntoon.

3) Vuoteen 2020 mennessä verkkoon on liitetty 50 miljardia laitetta. Gartnerin tekemään arvioon on helppo uskoa, kun kahlasi läpi Ciscon kumppaneiden näyttelyosastot. Yksi näistä miljardeista verkkoon jo liitetyistä laitteista on junaveturi, jonka softaa messuilla esiteltiin. Veturiin kiinnitetty reititin kerää telematiikkatietoa ja dataa yhdistellen tekee tarvittavia säätöjä. Esillä oli myös tekniikkaa, jonka olisi voinut saman tien ostaa kotiinsa. Esimerkiksi monien valmistajien Älykäs koti -ratkaisut vaikuttivat päteviltä.

Tässä parhaat palat vierailijan ja yhteistyökumppanin näkökulmasta Cisco Livestä. Berliinistä kiertue jatkoi matkaansa Melbourneen, ja ennen ensi tammikuun Barcelonan tapahtumaa se käy valloittamassa niin Las Vegasin kuin Meksikon Cancuninkin.

Kiitos järjestäjille ja osallistujille hienosta tapahtumasta!

Matti Kahila, Cisco-tuotepäällikkö, Cygate Oy

Kirjoittaja on työskennellyt meillä vuodesta 2003 ja toiminut Cisco-tuotepäällikkönä vuodesta 2007. Matilla on monipuolinen asiantuntemus Cisco-teknologioista oli sitten kyse verkko-, konesali- tai tietoturvaratkaisuista. Matti seuraa alan kehitystä ja trendejä voidakseen ehdottaa sinulle parhaiten sopivaa ratkaisua.

 

Cisco Live Berlin 2017 lukuina:
Yleisarvosana Berliinistä: 4.8/ 5.0, 2713 tapaamista Meeting Villagessa, 813 esitystä, 406 257 slaidia, 12 611 osallistujaa.

Save the Date:
Cisco Live 2018 järjestetään 22.-26.1.2018 Barcelonassa.