Login to your account

Username *
Password *

CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy

Reitinlaitteiden uusiminen mahdollistaa luotettavat 100 gigan yhteydet
suomalaiselle huipputieteelle ja korkeakoulutukselle.

  • Verkkopalvelut

    Rakennamme kattavat verkkoratkaisut tarpeittesi mukaan – tietoturvallisesti, modernisti ja hallitusti.

    Lue lisää

Luotettavat tietoliikenneyhteydet suomalaiselle huipputieteelle ja korkeakoulutukselle

Kaikki alkoi tieteen ja tutkimuksen käyttöön valjastetusta keskustietokoneesta sekä pienestä toimistosta:  CSC – Tieteen Tietotekniikan keskus kansainvälisenä suunnannäyttäjänä liitti Suomen internetiin 30 vuotta sitten. Tänä päivänä CSC:n ylläpitämä ja kehittämä Funet on 370 000 käyttäjän ainutlaatuinen tietoverkko, joka kytkee yhteen 80 suomalaista korkeakoulua ja tutkimuslaitosta.

”Meidän tehtävämme on taata opiskelijoille, opettajille ja tutkijoille ruuhkattomat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet toisiinsa, kansainvälisiin tutkimusverkkoihin ja tietysti kaupalliseen internetiin”, kuvailee Funet 2020 -hankkeen projektipäällikkö Matti Laipio.

Funetia käytetään yli 30 paikkakunnalla Sodankylästä Espooseen. Kemin ja pääkaupunkiseudun solmukohdissa verkko liittyy kansainvälisiin tutkimusverkkoihin. Funetilla on vastassaan samat luonnonlait kuin millä tahansa muullakin tietoverkolla: käyttäjien tarpeet muuttuvat, ja verkossa liikkuvan datan määrä kasvaa.

”Kun asiakkaamme etsivät ratkaisuja yhteiskunnan suuiin haasteisiin, tarvitaan massiivisia määriä dataa, jota voidaan käsitellä, tallentaa ja siirtää nopeasti sekä luotettavasti”, Laipio kiteyttää.

TELIA CYGATE + JUNIPER = PARHAAT YHTEYDET SUOMALAISELLE HUIPPUTIETEELLE

Sujuvat tietoliikenneyhteydet ovat tieteen edistymisen kannalta Suomen – ja parhaimmillaan koko maailman – etu. Käyttäjien tarpeita herkällä korvalla kunnellen CSC ryhtyi Funet-verkon päivitykseen tukenaan Telia Cygaten osaaminen.

”Meidän tehtävämme oli tarjota tarvittavat reititinlaitteet ja asiantuntemus huippunopean verkon päivittämiseksi”, kertoo Telia Cygaten Public-asiakkaiden Sales Director Kari Raatikainen.

Telia Cygate vastasi aiemmin Funetin päivittämisestä satagigaiseksi, nyt oli vuorossa tekninen sukupolvipäivitys Juniper Networksin teknologialla. Yli 20 paikkakunnalle asennettiin uuden sukupolven MX Series 3D Universal Edge -reitittimet. Telia Cygate vastaa myös reititinlaitteiden tuki- ja varalaitepalveluista, kapasiteettipäivityksistä ja laajennuksista. 

”Juniperin reititinlaitteilla on jatkossa entistä helpompi muodostaa lisää satagigaisia yhteyksiä korkeakoulujen välille. Päivityksen yhteydessä kartalle tuli lisää solmupisteitä, joten Funet on nyt entistä vikasietoisempi. Jos esimerkiksi yksittäinen laite menee pimeäksi, varareittejä tulee useasta suunnasta”, Raatikainen kuvaa.

KAIKKI EVÄÄT KASVUPOLULLE

Juniper Networksilla on pitkä historia erilaisten NREN (National Research and Education Network) -verkkojen parissa toimimisesta. Täysi luottamus ja läpinäkyvyys osapuolten kesken auttoi hahmottamaan miten ja missä vaiheessa uusia ominaisuuksia otetaan käyttöön: Telia Cygate, CSC ja Juniper ovat jakaneet keskenään testituloksia ratkaisun hienosäätämiseksi. 

”Telia Cygaten avulla päivitämme Funetin niin, että se tarjoaa jatkossakin huippunopeat ja luotettavat yhteydet suomalaisen huipputieteen ja korkeakoulutuksen tarpeisiin. Juniperin innovatiivisuus antaa investointisuojaa hankkeelle ja takaa hyvän laajennettavuuden myös tulevaisuudessa. Kasvupolku laitteiden skaalautuvuudessa sekä tulevaisuuden käyttötarpeissa on nyt linjassa”, Laipio kuvailee.

”Kari ja kumppanit tuntevat meidät ja tarpeemme. Olemme aina voineet luottaa cygatelaisten osaamiseen sataprosenttisesti.”

TAVOITE: 370 000 TYYTYVÄISTÄ KÄYTTÄJÄÄ

Lisää huippunopeita ja ruuhkattomia yhteyksiä suomalaisille korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille

Vikasietoisuuden parantaminen verkon solmupisteitä ja varareittejä lisäämällä

RATKAISU: REITITINLAITEPÄIVITYKSET 20+ PAIKKAKUNNALLA

Telia Cygaten osaaminen ja asiantuntemus verkon teknisen sukupolvipäivityksen toteuttamiseksi

Funetin reititinlaitteiden päivittäminen uuteen teknologiaan: Juniper Networksin uuden sukupolven MX Series 3D Universal Edge -reitittimet

Telia Cygatelta myös reititinlaitteiden tuki- ja varalaitepalvelut, kapasiteettipäivitykset ja -laajennukset.

RATKAISUN HYÖDYT: PARHAAT YHTEYDET SUOMALAISELLE HUIPPUTIETEELLE

Luotettavat yhteydet suomalaisen huipputieteen ja korkeakoulutuksen tarpeisiin

Laitteiden skaalautuvuuden sekä tulevaisuuden käyttötarpeiden kasvupolut kulkevat nyt rinnakkain

 

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

CSC on suomalainen tietotekniikan osaamiskeskus, joka tuottaa kansainvälisesti korkeatasoisia ICT-asiantuntijapalveluita tutkimukselle, koulutukselle, kulttuurille, julkishallinnolle ja yrityksille, niin että ne voivat menestyä ja tuottaa etua koko yhteiskunnalle. CSC on voittoa tavoittelematon erityistehtäväyhtiö, jonka omistavat Suomen valtio (70%) ja suomalaiset korkeakoulut (30%). www.csc.fi 

SOITA MEILLE

Vaihteemme vastaa ma-pe klo 8-16

+358 20 401 

Puhelun hinta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. Ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

LÄHETÄ VIESTI

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Täytä tietosi ja otamme sinuun yhteyttä!

LAITA MEILI

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Laita meille meiliä ja palaamme asiaan!