Login to your account

Username *
Password *

Puolustusvoimat

Toimiva langaton verkko mahdollistaa digitaalisen kasarmin.

  • Verkkopalvelut

    Rakennamme kattavat verkkoratkaisut tarpeittesi mukaan – tietoturvallisesti, modernisti ja hallitusti.

    Lue lisää

Saumaton verkkoratkaisu 15 varuskunnan arjen helpottamiseksi ja turvaamiseksi

Kasarmit digitalisoituvat kovaa vauhtia, mikä edellyttää myös toimivaa verkkoyhteyttä. Puolustusvoimien Asevelvollisten informaatiopalvelut -projekti vie verkkoon esimerkiksi varusmiesten viikko-ohjelman, joka on tähän saakka löytynyt paperisena varuskunnan ilmoitustaululta. Myös lomahakemuksen voi tehdä verkossa samoin kuin häviämisilmoituksen varusteista.

Varuskunnissa on aiemmin varusmiesten käytössä ollut erilaisia ratkaisuja nettiyhteyksien osalta. Kun varusmiesten palvelut viedään verkkoon, tulee luonnollisesti myös digitaalisen infran olla kunnossa ja maksutta varusmiesten käytettävissä. Telian ja Telia Cygaten toimittama WLAN-yhteys vastaa tähän tarpeeseen.

WLAN-yhteyden parissa on tällä hetkellä 15 varuskuntaa, joita tulee yhteyksien piiriin lisää sitä mukaa, kun sopimukset tähänastisten, varuskuntakohtaisten ratkaisujen osalta päättyvät. Kaikki WLAN-yhteyden piirissä olevat varuskunnat on verkotettu yhteen, jolloin varusmiehet ja henkilökunta voivat kirjautua verkkoon samoilla tunnuksilla varuskunnasta riippumatta. Käyttäjähallinta toimii keskitetysti. Kapasiteetissa on otettu huomioon suuri käyttäjämäärä, ja Telian konesalista löytyvä keskitetty palomuuripalvelu varmistaa tietoturvallisen surffailun.

"WLAN-ratkaisu on kahden toimittajan, Telian sekä Telia Cygaten saumaton kokonaisuus", kertoo projektipäällikkö Pasi Mäkinen, joka vastaa Telia Cygatella turvallisuusviranomaisten projekteista. "Telia Cygate toimii tässä ratkaisussa asiakkaan palvelukeskuksena, ja asiakkuudesta vastaa kaksi palvelupäällikköä, toinen Telialta ja toinen Telia Cygatelta. Siinä missä Telia toteuttaa varsinaisen runkoverkkoratkaisun sekä palomuuripalvelut, Telia Cygaten vastuulla on langaton lähiverkko varuskunnissa ja verkon valvontapalvelut", Mäkinen jatkaa.

Sotilaskodeista löytyy palvelun piirissä olevista varuskunnista vierasverkko kaikille vierailijoille. Varusmiesten käytössä langaton verkko on tupien lisäksi kaikissa paikoissa, joissa he viettävät vapaa-aikaansa. Verkko löytyy myös luokista sekä auditorioista.

Nykyaikaisessa varusmiespalveluksessa tarvitaan digitaalisia ratkaisuja siinä missä muuallakin yhteiskunnassa. Varusmiehille tarjottavien digitaalisten palveluiden lisäksi esimerkiksi somesta löytyy tarvittaessa vertaistukea, ja WLAN mahdollistaa tarpeellisen yhteyden ulkomaailmaan palveluksen aikana. Sopeutuminen varusmieselämään helpottuu, kun läheiset ja vertaistuki ovat toimivan ja maksuttoman verkkoyhteyden takana.

Haaste: Puolustusvoimien projekti digitalisoi kasarmeja, mutta palveluksessa olevien verkkoyhteydet perustuivat varuskuntakohtaisiin ratkaisuihin.

Ratkaisu: Telian WLAN-yhteys verkottaa 15 palvelun piirissä olevaa varuskuntaa yhteen tarjoten varusmiehille maksuttomat yhteydet ulkomaailmaan sekä varusmiehille tarjottaviin digitaalisiin palveluihin. Saumattomasta ja tietoturvallisesta kokonaisuudesta vastaavat Telia ja Telia Cygate.

Hyödyt: Varusmiehet pääsevät tekemään sähköisesti muun muassa lomahakemuksia sekä varusteiden häviämisilmoituksia. Vierailijat voivat hyödyntää vierasverkkoa, ja varusmiehet voivat käyttää maksutonta verkkoyhteyttä vapaa-ajallaan pitääkseen yhteyttä läheisiinsä sekä hyödyntääkseen tarvittaessa vertaistukea somessa. Verkkotunnukset ovat samat kaikissa palvelun piiriin kuuluvissa varuskunnissa, ja kapasiteetissa on huomioitu suuri käyttäjämäärä.

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

SOITA MEILLE

Vaihteemme vastaa ma-pe klo 8-16

+358 20 401 

Puhelun hinta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. Ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

LÄHETÄ VIESTI

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Täytä tietosi ja otamme sinuun yhteyttä!

LAITA MEILI

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Laita meille meiliä ja palaamme asiaan!