Login to your account

Username *
Password *

Helen

Telia Cygate toteutti Helenille luotettavan runko- ja konesaliverkon.

  • Verkkopalvelut

    Rakennamme kattavat verkkoratkaisut tarpeittesi mukaan – tietoturvallisesti, modernisti ja hallitusti.

    Lue lisää

Skaalautuvuutta ja luotettavuutta kahdennetulla konesaliverkolla

Helen (ent. Helsingin Energia) on yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä, joka myy sähköenergiaa ja kattaa kaukolämpöverkolla suuren osan pääkaupungin lämmöntarpeesta. Yrityksen toimistoverkon tietoliikenneinfran uusiminen tuli ajankohtaiseksi, hankinta kilpailutettiin ja ratkaisun toimittajaksi valittiin Telia Cygate. Uusiminen päätettiin aloittaa runkoverkosta sen kriittisyyden takia, mutta ratkaisu määriteltiin siten, että sitä voidaan kehittää ja jatkossa helposti liittää uusia verkkoja, laitteita ja komponentteja.

Telia Cygate toimitti asiakkaalle uuden kahdennetun konesaliverkon, joka toteutettiin Ciscon Nexus kytkimillä. Uuden verkon runkokytkimet tulivat toimistoverkon reitityspisteeksi ja yliheitto tapahtui kahdessa vaiheessa marraskuussa 2012. Hankintaan kuului kuusi tietoliikennelaitetta (reitittimet ja kytkimet) komponentteineen, käyttöönottoprojekti sekä ylläpito laitteille.

"Investointi oli suuri suhteessa aiempiin Helenin yksittäisiin tietoliikenneprojekteihin, mutta verrattuna esimerkiksi Helenin voimalaitosprojektiin, kustannukset eivät olleet erityisen korkeat", kertoo tekninen arkkitehti Juha Talpila.

KESTÄVÄ RATKAISU PITKÄLLE TULEVAISUUTEEN

Ratkaisun tarkoituksena on varmistaa Helenin toimistoverkon toimivuus pitkälle tulevaisuuteen, jotta liiketoimintoja tukevat kriittiset sovellukset ovat luotettavasti käytettävissä. Erilaisten tietojärjestelmien kriittisyyden takia tietoliikenneinfrastruktuurin toimivuus on erittäin tärkeää. Uuden kytkinratkaisun lisäarvoksi voidaan katsoa aidon kahdennuksen tuoma toimintavarmuuden ja hallittavuuden parantuminen entiseen verrattuna.

Hyvä toimitusvarmuus, tasokas palvelu ja korkea laatu ovat Helenin toiminnan lähtökohtia. Ratkaisu mahdollistaa järjestelmien korkeamman käytettävyyden, joten pystymme tarjoamaan sisäisille asiakkaillemme laadukasta palvelua.

"Telia Cygaten valinnan ratkaisivat tarjotun ratkaisun tekniset ominaisuudet, elinkaarihinta ja toimittajan henkilöiden tekninen suorituskyky sekä ammatillinen pätevyys", sanoo Juha Talpila Helenistä.

"Projekti meni hyvin ja olimme tyytyväisiä Telia Cygaten tapaan toimia", sanoo tietoliikennepäällikkö Olli Oravainen Helenistä.

Telia Cygatessa projektia vetänyt Antti Rajala on iloinen, että Helen ei etsinyt pelkästään halvinta, vaan nyt ja tulevaisuudessa parasta ja kestävintä ratkaisua.

"Uskon Telia Cygaten vahvojen päämiesten, oman asiantuntemuksen ja kokemuksen sekä kilpailukykyisen hintatason varmistaneen Telia Cygatelle voiton tässä julkisessa kilpailutuksessa. Meillä on vahva tarjoama, jolla pystymme vastaamaan haastaviinkin asiakastarpeisiin kokonaisedullisesti."

Luotettavuuden ja laadukkaan palvelun lisäksi ratkaisussa on pyritty varautumaan tulevaisuuden tarpeisiin, jotta ratkaisun elinkaari olisi mahdollisimman pitkä ja siten otettu huomioon Helenin kestävän kehityksen tavoitteet.

Tarve: Toimistoverkon tietoliikenneinfran uusiminen.

Ratkaisu: Uusi kahdennettu konesaliverkko, joka toteutettiin Ciscon Nexus-kytkimillä. Yksi virtuaalinen Core-kytkin, jotka toteutettiin Cisco Nexus 7000 -sarjan laitteella. Tämän lisäksi toimitettiin konesalin keräilykytkimiksi Cisco Nexus 5500 -sarjan laitteita. Kaikki toimitettujen Core-laitteiden väliset yhteydet toteutettiin 10G-yhteyksillä.

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Helen on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä. Helen myy sähköä noin 450 000 asiakkaalle ja lämmittää yli 90 prosenttia Helsingin kiinteistöistä kaukolämmöllä. Helen tarjoaa kaukojäähdytystä niin liike- kuin asuinkiinteistöille ja kehittää älykkäitä ratkaisuja aurinkoenergian tuotantoon ja sähköiseen liikenteeseen.
Helenin sähkön, lämmön ja jäähdytyksen yhteistuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana kaupunkien energiaratkaisuna. Helen kerää talteen ihmisten tuottamaa lämpöä ja kierrättää sitä. Yhtiö synnyttää energiaa yhä enemmän myös puusta, tuulesta ja auringosta. www.helen.fi / http://blogi.helen.fi/

SOITA MEILLE

Vaihteemme vastaa ma-pe klo 8-16

+358 20 401 

Puhelun hinta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. Ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

LÄHETÄ VIESTI

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Täytä tietosi ja otamme sinuun yhteyttä!

LAITA MEILI

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Laita meille meiliä ja palaamme asiaan!