Login to your account

Username *
Password *

Aidon

Tietoturva­sertifikaatti toi Aidonille kilpailuedun asiakashankintaan sekä ryhtiä sisäisiin prosesseihin.

  • Neuvonta- ja konsultointipalvelut

    Olemme apunasi organisaatiosi strategiaa tukevien tietoteknisten ratkaisujen määrittelyssä, suunnittelussa, toteutuksessa ja käyttöönotossa, alusta loppuun asti.

    Lue lisää

Tietoturva­sertifikaatti toi Aidonille kilpailuedun asiakashankintaan sekä ryhtiä sisäisiin prosesseihin

Älykkäiden sähkömittaus- ja -verkkoratkaisujen toimittaja Aidon hyödyntää liiketoiminnassaan jakeluverkoista kertyvää dataa muun muassa automaation rakentamiseen. Pohjoismaiden laajuisesti toimiva Aidon hankki Telia Cygaten avustuksella ISO 27001 -tietoturvasertifikaatin, mikä on selkeyttänyt yrityksen tietoturvanhallintaa sisäisesti sekä kasvattanut sen uskottavuutta markkinoilla.

Yhä suurempi osa sähkönjakeluverkoista on kytketty tietoliikenneverkkoihin, ja dataa kertyy jakeluverkoista valtavia määriä. Älykehityksen myötä tietoturvan merkitys alalla on kasvanut.

”Sähkönjakelu on osa yhteiskuntien kriittistä infrastruktuuria ja kyberrikollisten mielenkiinnon kohde. Onnistunut hyökkäys jakeluverkkoon voi pahimmillaan aiheuttaa katastrofaaliset seuraukset: esimerkiksi vuonna 2016 rikolliset onnistuivat katkaisemaan Ukrainan pääkaupungin Kiovan alueelta sähköt talvipakkasilla”, Aidonin tuotekehityspäällikkö Harri Valkonen selittää. ”Lisäksi jakeluverkkoyhtiöillä on hallussan valtavasti henkilödataa, joka ei saa joutua vääriin käsiin. Sähköverkkojen tietoturvaa on siis varjeltava kaikin keinoin.”

Valkosen mukaan tietoturva on aina otettu Aidonilla vakavasti jo alan tiukasta säätelystä johtuen. Yritykseltä kuitenkin puuttui ISO 27001 -tietoturvan hallintajärjestelmän sertifikaatti, jonka arvostus on viime vuosina kohonnut korkealle asiakkaiden parissa. Lisäksi sertifikaatti oli monessa tarjouskilpailussa potentiaalisen asiakkaan toivelistalla.

Mikä ISO 27001?

• Tietoturvan hallintajärjestelmän sertifikaatti, jonka myöntää globaalisti toimiva standardointiorganisaatio ISO.

• Kattaa koko yrityksen tietoturvan johtamisesta teknisiin ratkaisuihin.

• Vaatii riippumattoman auditoinnin vuosittain.

• Uusitaan kolmen vuoden välein.

 

Tietoturva kokonaisvaltaisesti kuntoon kumppanin avulla

Aidon totesi, että ISO 27001 -sertifikaatti on sen liiketoiminnan jatkuvuuden kannalta tarpeellinen, ja se pyysi avukseen sertifikaatin hankkimiseksi Telia Cygaten. ”Telia Cygate toteutti meille ensin nykytila-analyysin, jonka tulosten pohjalta ryhdyimme yhdessä korjaamaan tietoturvan hallintajärjestelmämme puutteita”, Valkonen kertoo.

Valkosen mukaan korjaukset koskivat lähinnä yrityksen hallinnollista tietoturvaa kuten haavoittuvuuksien hallintaan ja seurantaan liittyviä ohjeistuksia. Puutteet saatiin noin vuoden aikana korjattua, ja auditoinnin seurauksena Aidonille myönnettiin ISO 27001 -sertifikaatti vuoden 2020 syksyllä.


Sertifikaatista hyötyä niin sisäisesti kuin asiakastyössäkin

”Olemme saaneet sertifikaatista asiakkailtamme paljon hyvää palautetta, ja tarjouskilpailuihin osallistuminen on yksinkertaistunut, kun meidän ei enää tarvitse todistella tietoturvaosaamistamme sen kummemmin – sertifikaatti riittää”, Valkonen kertoo sertifikaatin hyvistä vaikutuksista. ”Sertifiointiprosessi on myös auttanut meitä sisäisesti paljon. Tietoturvatietoisuus on yrityksessämme nyt aiempaa paremmalla tolalla, ja järjestelmien kontrolloinnin laatu on parantunut.”

Valkonen on tyytyväinen yhteistyöhön Telia Cygaten tietoturva-asiantuntijoiden kanssa. ”Kun seuraavan kerran tarvitsemme tietoturvakonsultaatiota, tiedän, keiden puoleen kääntyä”, hän tiivistää.

 

Lue lisää Aidonin ja Telian yhteistyöstä >

 

 

SOITA MEILLE

Vaihteemme vastaa ma-pe klo 8-16

+358 20 401 

Puhelun hinta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. Ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

LÄHETÄ VIESTI

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Täytä tietosi ja otamme sinuun yhteyttä!

LAITA MEILI

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Laita meille meiliä ja palaamme asiaan!